ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

 

 

   

Στον Συνήγορο του Πολίτη εργαζόμενη νοσοκομείου για χειροδικία από συνάδελφο της

Σε διαμεσολάβηση για την ολοκλήρωση πειθαρχικού ελέγχου, σχετικά με χειροδικία εις ...

βάρος εργαζομένης σε νοσοκομείο,  προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη. 

Η εργαζόμενη, απευθύνθηκε με αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, λόγω εκκρεμότητας ολοκλήρωσης πειθαρχικού ελέγχου που είχε ζητήσει από την υπηρεσία της, κατά ανδρός συναδέλφου της, ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος της εν ώρα εργασίας. 

Ο Συνήγορος διαμεσολάβησε προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, στο πλαίσιο των ειδικών αρμοδιοτήτων του, ως φορέας παρακολούθησης και προώθησης της εφαρμογής, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στους όρους και στις συνθήκες εργασίας (νόμος 3896/2010, όπως ισχύει).

Κατόπιν της διαμεσολάβησης, ολοκληρώθηκε ο πειθαρχικός έλεγχος για το περιστατικό της αναφοράς: καταλογίστηκε στον υπάλληλο, που κρίθηκε ως υπαίτιος, το αδίκημα της απαραδέκτου απρεπούς συμπεριφοράς προς συνάδελφο εργαζόμενη 

Επίσης, καταλογίστηκε βάναυση συμπεριφορά με πρόκληση ελαφρών σωματικών κακώσεων, με τρόπο που προσβάλει την προσωπικότητά της. Για το λόγο αυτόν, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο στον υπάλληλο και έγγραφη βαριά επίπληξη.

Πληροφορίες: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=123&Itemid=98

 

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok