ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

   

Lockdown: Ακόμα και clubbing στα κρυφά έκαναν κάποιοι - "Βροχή" οι παραβάσεις

Συνεχίζονται δίχως τέλος οι παραβάσεις σε όλη την χώρα αναφορικά με τα ...

περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ κάποιοι επιμένουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους την προστασία, όχι μόνο της δικής τους υγείας, αλλά και την δημόσια υγεία, επιλέγοντας να κυκλοφορούν σαν να ήταν όλα πλήρως φυσιολογικά γύρω τους. Αντίστοιχα όμως, συνεχείς είναι και οι έφοδοι και οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση αυτών των μέτρων.

Στην Αττική και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς επέτρεπε την είσοδο θαμώνων στην επιχείρησή του και στα κρυφά. Επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε 8 πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης, που λειτούργησαν με την αδιαφορία για τον εαυτό τους και την υπόλοιπη κοινωνία.

Επίσης, στην Αττική, συνελήφθη ιδιοκτήτης ψητοπωλείου και προσωρινά υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου για μη τήρηση αποστάσεων.

Στην Στερεά Ελλάδα, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια ενός καφέ – σνακ μπαρ και της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας. Στην Δυτική Ελλάδα, συνελήφθη ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου – καφέ μπαρ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και σε δύο πελάτες του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Στην Κεντρική Μακεδονία, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος λιανικού εμπορίου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Στα Ιόνια Νησιά, συνελήφθη ένα άτομο και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, που παραβίασε το μέτρο της κατ’ οίκον καραντίνας.

Στη Θεσσαλία, συνελήφθησαν 4 άτομα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, διότι κατελήφθησαν από κοινού να κάνουν κυνήγι.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κλπ.). Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 671 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 749 άτομα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 73.156 ομοειδείς παραβάσεις.

Επίσης, έχουν βεβαιωθεί 353 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κλπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 349 πρόστιμα 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 48 στο Βόρειο Αιγαίο, 44 στην Αττική, 39 στην Κρήτη, 32 στη Δυτική Ελλάδα, 31 στην Κεντρική Μακεδονία, 30 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 29 στη Θεσσαλονίκη, 22 στην Πελοπόννησο, 17 στην Θεσσαλία, 13 στην Ήπειρο, 10 στα Ιόνια Νησιά, 5 στο Νότιο Αιγαίο και 4 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26.571 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 25.180 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 1.391 των 150 ευρώ.

Βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και έγιναν 11 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κλπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κλπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων.

Τέλος βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33 ομοειδείς παραβάσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

ΠΗΓΗ:news247.gr

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις

Διαβάστε επίσης:

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok