ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι διαρρήκτες δεν πρέπει να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον στα... 20 μέτρα

Απόσταση... 20 μέτρων θα πρέπει
με δικαστική εντολή, να διατηρούν όταν...

συναντιώνται οι δρόμοι τους δύο ανήλικοι 16 και 17 ετών που κατηγορούνται για διαρρήξεις κατοικιών στη Θεσσαλονίκη.

Ανακριτής και εισαγγελέας στους οποίους οδηγήθηκαν οι ανήλικοι για να λογοδοτήσουν για τις κλοπές, αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με τον προαναφερόμενο περιοριστικό όρο. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρέωσης να μην μετακινούνται εκτός των ορίων του Δήμου όπου κατοικούν και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι για σωρεία διαρρήξεων σπιτιών, σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με την τοπική ισοσελίδα seleo.gr οι ίδιοι στην απολογία τους φέρεται να αποδέχθηκαν τις πράξεις τους, λέγοντας ότι «είχαν γλυκαθεί».

Το δίδυμο των ανήλικων, σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξε το τελευταίο τρίμηνο τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά τις 22 με τη λεία τους να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα, αξίας άνω των 35.000 ευρώ. Τα εις βάρος του αποδιδόμενα «χτυπήματα» έγιναν σε Βέροια, Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα και Καβάλα, όπου παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους για να εισέλθουν στα διαμερίσματα-«στόχους».

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 19χρονης αδελφής του 16χρονου, που με τη σειρά της συνελήφθη και διώκεται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Σε ειδική κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος εντοπίστηκαν κοσμήματα που είχαν κλαπεί νωρίτερα, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν κι άλλα κοσμήματα, όπως επίσης ένα περίστροφο κρότου – αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης κ.ά.

Αρχικά η αστυνομία γνωστοποίησε την εμπλοκή τους σε δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) για τις οποίες οι ανήλικοι κατηγορούμενοι, Έλληνες υπήκοοι, απολογήθηκαν στον ανακριτή. Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε όμως η τέλεση επιπλέον 15 διαρρήξεων, όπως ανακοίνωσε προχθες η ΕΛ.ΑΣ.

 

ΠΗΓΗ:cnn.gr

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα
Δρομολόγια Πλοίων από και προς Ραφήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ:

  

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις

   

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok