ΡΑΦΗΝΑ Καιρός


Ν. Κεραμέως: Αμείλικτοι σε φαινόμενα εκφοβισμού-βίαιης συμπεριφοράς στα σχολεία

Το 1ο Γενικό Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη ...

Κεραμέως, στον απόηχο του επεισοδίου ξυλοδαρμού 17χρονου μαθητή από ομάδα μαθητών, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο προαύλιο του σχολείου.

Η υπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, τη διευθύντρια Εκπαίδευσης, τους διευθυντές των δύο σχολείων και τους καθηγητές, παρουσία του δημάρχου Βύρωνα και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τις συνθήκες του συμβάντος, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω σχολικές μονάδες. Σε δηλώσεις της, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κι έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας. Για αυτά τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο, υπάρχουν πρόσκαιρες, αλλά και μακροχρόνιες ενέργειες προς ανάληψη».

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, άμεσα, κατόπιν εντολής της, η διευθύντρια Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή, θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή, θα βρεθεί στο σχολείο ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, με στόχο να προσφέρουν υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν συνόλω, σε συνέχεια του συγκεκριμένου περιστατικού.

Το υπουργείο επεξεργάζεται και άλλες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, που αφορούν, ενδεικτικά, τη θεσμοθέτηση του «δασκάλου / καθηγητή εμπιστοσύνης», με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, αλλά και την εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο. Η κ. Κεραμέως επισήμανε πως οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται σε πλέγμα ενεργειών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

«Ξεκαθαρίζω και πάλι, τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο, και το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων» τόνισε η υπουργός.

 
Πηγή:naftemporiki.gr
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok