ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

   

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για αρπαγή, εκβίαση και ληστεία σε βάρος ανήλικου

Φως στην υπόθεση αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος νεαρού
αλλοδαπού έριξε η έρευνα αστυνομικών του ...

Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ως δράστες συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 19 και 17 ετών.

Όπως προέκυψε κατά την αυτεπάγγελτη προανάκριση, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διαπιστώθηκε ότι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, νεαρός αλλοδαπός, αφού εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, βρήκε προσωρινό κατάλυμα σε χώρο στην περιοχή του δήμου Βόλβης, που του προσφέρθηκε από τους τρεις συλληφθέντες ομοεθνείς του, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση του, τον κατακρατούσαν παρά τη θέλησή του και με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν από συγγενείς του την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Πρωινές ώρες της Τρίτης, έπειτα από την καταβολή του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, ο 27χρονος επιβιβάστηκε με τον παθόντα σε λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στο ύψος του Λαγκαδά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε επιχείρηση αστυνομικών της Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης και οι άλλοι δύο δράστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά την παράνομη κράτησή του, οι δράστες αφαίρεσαν από τον ανήλικο χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του. Επιπλέον, δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα, όπως και ο ανήλικος.

Με τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για αρπαγή ανηλίκου, εκβίαση από κοινού, ληστεία και σωματική βλάβη από κοινού, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok