ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

   

Ερυθρός Σταυρός: Τηλεφωνική γραμμή στήριξης από το κέντρο προσφύγων σε 13 γλώσσες

Τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης και στήριξης λειτουργεί το πολυδύναμο κέντρο ...

προσφύγων του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σημειώνοντας πως συνεχίζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 να παρέχει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό ανά την Ελλάδα, τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ορίζει το υπουργείο Υγείας και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε ενήλικες και εφήβους, στοχευμένες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες ενηλίκων και παιδιών, καθώς και σε παροχή πληροφόρησης, ενημέρωσης και διερμηνείας μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής.

Σύμφωνα με τον ΕΕΣ, η τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης και υποστήριξης προσφύγων του ΕΕΣ (MFC Hotline) αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πρόσφυγες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε άμεση, έγκυρη και επικαιροποιημένη ενημέρωση στη μητρική τους γλώσσα. Παρέχοντας διαμεσολάβηση και διερμηνεία σε 13 γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί/Νταρί, Ουρντού, Παστού, Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Ελληνικά, Σουαχίλι, Κινιαρουάντα, Κιρούντι, Ρωσικά).

Το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό της Τηλεφωνικής Γραμμής εξυπηρετεί αιτήματα στα τηλέφωνα 210 5140440 και 6934 724893, ενώ προσφέρεται δωρεάν επικοινωνία μέσω των εφαρμογών WhatsApp και Viber. 

Η τηλεφωνική γραμμή έχει διαχειριστεί 55.604 αιτήματα από την αρχή του έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο 2020. Αιτήματα εξυπηρέτησης και πληροφόρησης σε θέματα στέγασης, νομικής καθοδήγησης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υλικής βοήθειας κι οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και διασύνδεσης με φορείς και υπηρεσίες καλύπτονται από την Τηλεφωνική Γραμμή και τροποποιούνται αδιάλειπτα ακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις, σύμφωνα με τον ΕΕΣ. 

Επίσης παρέχει τηλεδιερμηνεία και μεταφράσεις εγγράφων σε νοσοκομεία, κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με τον ΕΕΣ,  4.857 διερμηνείες με νοσοκομεία και άλλους δημόσιους φορείς υγείας έχουν πραγματοποιηθεί  από την αρχή του έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο 2020.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok