ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει αυστηρή καραντίνα μόνο για ανεμβολίαστους

Η πρώτη χώρα που εφαρμόζει
αυστηρή καραντίνα μόνο για ...

ανεμβολίαστους είναι η Κολομβία. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή βορειοδυτικής πόλης της Κολομβίας, επέβαλε την Δευτέρα αυστηρό λοκντάουν στους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται μόνο για ιατρικά θέματα.

«Πρέπει να φανούμε αυστηροί και να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο. Οι πάντες πρέπει να εμβολιαστούν» και όσοι αρνούνται να το κάνουν, είτε επειδή διστάζουν ή επειδή δεν το επιθυμούν, «δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην κοινότητα της Σούκρε», τόνισε η δήμαρχος Ελβίρα Χούλια Μερκάδο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η δημοτική αρχή έχει στη διάθεσή της την απαιτούμενη ποσότητα δόσεων προκειμένου να ανοσοποιήσει τους 28.000 δημότες της, όμως, σύμφωνα με την αιρετή, μόλις 10.000 κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί, κάτι που η ίδια απέδωσε στο ότι κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις για τα εμβόλια.

Υπάρχουν θρησκευόμενοι «που φοβούνται τον εμβολιασμό», άλλοι που λένε «ότι το εμβόλιο είναι ο αντίχριστος», άλλοι που λένε ότι εξαιτίας του εμβολίου «θα πεθάνουν σε δυο χρόνια» και ούτως καθεξής, απαρίθμησε.

Κατά τη διαταγή της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να επιδεικνύονται πιστοποιητικά πλήρους εμβολιασμού για να αποκτά κανείς πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και υποκαταστήματα τραπεζών στη Σούκρε. Θα γίνονται έλεγχοι στις εισόδους και στις εξόδους της περιμέτρου της πόλης.

Μεταξύ των ανεμβολίαστων, οι μόνοι που θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι θα είναι όσοι πρέπει να δεχθούν ιατρικές φροντίδες ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Οι παραβάτες εκτίθενται στον κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο αξίας περίπου 219 ευρώ και, σε περίπτωση υποτροπής, να παραπεμφθούν σε δίκη.

 

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

 
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα
Δρομολόγια Πλοίων από και προς Ραφήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ:

  

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις

   

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok