ΡΑΦΗΝΑ Καιρός

Άντριου Κουόμο: Η βοηθός που κατηγόρησε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρερνόχληση, σπάει τη σιωπή της

Σχετικά με το σκάνδαλο των 
σεξουαλικών παρενοχλήσεων του...

κυβερνήτη της Νέας ΥόρκηςΆντριου Κουόμο, μίλησε η πρώην εκτελεστική βοηθός του, Μπρίτανι Κομίσο. Η Κομίσο, ήταν η πρώτη που κατήγγειλε τον Αμερικανό πολιτικό για τις πράξεις του, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Στην έκθεση της γενικής εισαγγελέα αναφέρεται ότι η Κομίσο ισχυρίστηκε πως, από το 2019 έως το 2020, σε πολλές περιπτώσεις, ο Κουόμο «ήρθε σε στενή επαφή» μαζί της ενώ γίνεται λόγος για ένα συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο «έφτασε κάτω από τη μπλούζα της και της έπιασε το στήθος». Η Κομίσο περιγράφει και ένα άλλο περιστατικό, όπου η ίδια τράβηξε μία selfie και ο κυβερνήτης «έβαλε το χέρι του και της έπιασε τα οπίσθια».
 
Η Κομίσο μίλησε στο στο CBS This Morning και στην Times Union, η πρώην εκτελεστική βοηθός του κατηγορούμενου πολιτικού ανέφερε ότι ο ίδιος «παραβίασε το νόμο» ενώ σχολίασε ότι «αυτό που μου έκανε ήταν έγκλημα». Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια, την φίλησε στα χείλη προσποιούμενος ότι πάει να την φιλήσει στο μάγουλο. Όπως τόνισε, ο λόγος που δεν μίλησε τότε, ήταν ότι ήταν σίγουρη ότι δεν θα την πίστευαν. «Δεν είπα τίποτα όλο αυτό το διάστημα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι μιλάμε για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Τον φυλάνε στρατιώτες και άνθρωποι της ασφάλειας. Αυτοί δεν είναι εκεί για να προστατεύσουν εμένα, αλλά αυτόν. Ένιωσα πως αν επιχειρούσα να κάνω κάτι για να τον προσβάλω μέσα στο σπίτι του, δεν θα ήταν αυτός που θα είχε προβλήματα ή θα απολυόταν. Θα ήμουν εγώ. Και ένιωσα επίσης πως ότι και να έλεγα δεν θα με πίστευε κανείς».

Η έκθεση αποδίδει τον Κουόμο απρεπείς κινήσεις «φιλιά και ανεπιθύμητες αγκαλιές» καθώς και «ανάρμοστα σχόλια». Τα συμπεράσματά της κάνουν λόγο για αντίποινα, από μέρους του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και του προσωπικού του, σε βάρος μίας τουλάχιστον υπαλλήλου, επειδή κατέθεσε. «Εντέλει, η εκτελεστική ομάδα του κυβερνήτη ευνόησε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας, που κατέστησε πιθανή την παρενόχληση και ένα εχθρικό εργασιακό κλίμα», αναφέρεται. Ο Κουόμο αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «ποτέ δεν άγγιξε κανέναν ακατάλληλα ή δεν έκανε ακατάλληλες σεξουαλικές πράξεις».

 

ΠΗΓΗ:Ethnos.gr

 

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα
Δρομολόγια Πλοίων από και προς Ραφήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ:

  

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις

   

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok