+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Ψάρι γλώσσα με σπανάκι και αγκινάρες γεμιστές

Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, καλά πλυμένο και χοντροκομμένο

  • ½ κιλό αγκινάρες καθαρισμένες

  • 4 φιλέτα γλώσσα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, ξεχωριστά το πράσινα τρυφερό μέρος από το λευκό

  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο ή 1 φινόκιο ψιλοκομμένο μαζί με τα φυλλαράκια του

  • 2 καρότα, σε μικρά κυβάκια

  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμ

  • όνια

  • αλάτι, πιπέρι

 

  1. Κρατάτε στην άκρη λίγο μάραθο και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια από το πράσινο μέρος για το ψάρι. Τα υπόλοιπα πράσινα κρεμμυδάκια τα ανακατεύετε με τα κυβάκια του καρότου, λίγο μάραθο, το ξύσμα από το ένα λεμόνι και ανάλογο αλατοπίπερο.
  2. Γεμίζετε με αυτό το μίγμα τις αγκινάρες και τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με λίγο λάδι, το χυμό από το ένα λεμόνι, προσθέτετε νερό να μισοσκεπαστούν οι αγκινάρες και βράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν καλά.
  3. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρετε το λευκό μέρος των κρεμμυδιών με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε. Σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας πού και πού. Στη συνέχεια προσθέτετε τον υπόλοιπο μάραθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το περισσότερο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό του δεύτερου λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο καυτό νερό και βράζετε το φαγητό με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα κουνώντας την συχνά μέχρι να μαγειρευτεί το σπανάκι.
  4. Τέλος, αλατοπιπερώνετε τις γλώσσες και τις τοποθετείτε πάνω από το σπανάκι. Τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού, τον μάραθο και το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών που κρατήσατε. Αν δεν έχει ζουμί το φαγητό προσθέτετε λίγο καυτό νερό, ραντίζετε τα ψάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζετε το φαγητό με καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά επιπλέον να μαγειρευτούν οι γλώσσες στον ατμό του φαγητού.
  5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μοιράζοντας σε πιάτα το σπανάκι, ένα φιλέτο ψαριού και αγκινάρες γεμιστές. Πασπαλίζετε με επιπλέον μάραθο και σταγόνες από φρέσκο ελαιόλαδο.

 

 

olivemagazine.gr

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok