+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Εύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα

Υλικά...

  • 1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. πολτό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)


    Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σταγγίξουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος. Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί και δεύτερο, και μέσα σ’αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
  • Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μόλις έχει πιει τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

 

 

Πηγή:missbloom.gr

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok