+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότο


Υλικά:.

1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 αυγό

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι μπισκότα της προτίμησής σας (προτείνουμε πτι- μπερ ή digestive)

½  κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και βουτυρώστε τη βάση της με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια μακρόστενη. Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα μισά σε ένα φλιτζάνι.Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα.Σ’ ένα σκεύος τοποθετείτε τη μισή κουβερτούρα και την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, την απομακρύνετε από το μάτι. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα τριμμένα μπισκότα. Προσθέτετε ένα αυγό και ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα.Βάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι το στρώνετε ομοιόμορφα ώστε να καλύπτει όλες τις επιφάνειες.Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνετε την να παγώσει για 3 ώρες.Όταν περάσουν οι 3 ώρες, τη βγάζετε από το ψυγείο και στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο.Λιώνετε την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα και με μια σπάτουλα την απλώνετε σε όλες τις πλευρές της τούρτας.

Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και μία μπάλα παγωτό βανίλιας.

 

 

Πηγή: wikihow.com

 

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok