+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Τσιπούρες με κρίταμο και σκόρδο


Υλικά...

  • 2 τσιπούρες (κατά προτίμηση πελαγίσιες) 700-800γρ. η καθεμία
  • 500γρ. κρίταμα

  • 1 φλιτζάνι ξίδι

  • αλάτι

  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ελαιόλαδο

  • χυμό λεμονιού, για το σερβίρισμα

 

 

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνετε το ξίδι και 2 κουταλιές αλάτι. Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και ζεματίζετε τα κρίταμα για 1 λεπτό. Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό (για να κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους).
  2. Πλένετε καλά τα ψάρια, χαράζετε την κοιλιά με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρείτε τα εντόσθια (δεν αφαιρείτε τα λέπια).
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κρίταμα με τα σκόρδα και γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με το μίγμα. Με ένα πινέλο αλείφετε τα ψάρια καλά με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι.
  4. Τα ψήνετε σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με λίγο λάδι. Ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

olivemagazine.gr

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok