+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Σοκολατάκια τύπου Ferrero Rose


Υλικά:

300 γρ. φουντούκια ψημένα

60 γρ.φουντούκια ψημένα για γέμισμα (50 τμχ περίπου)

1 σακουλάκι maltesers 800γρ.

γκοφρέτες 600 γρ. μερέντα χύμα σε θερμοκρασία δωματίου

450γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Ηλιέλαιο (4-5 κουτ. σούπας)


Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τις γκοφρέτες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος, κόβουμε τα φουντούκια στο μούλτι σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα ρίχνουμε μαζί με τις γκοφρέτες. Βάζουμε και την μερέντα και ζυμώνουμε καλά – καλά το μείγμα. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει πολύ το μείγμα για να μπορούμε να το δουλέψουμε.Σε περίπτωση που μείνει παραπάνω και σφίξει, απλά αφήστε το εκτός ψυγείο να μαλακώσει. Βάζουμε σε 1 μπολάκι τα φουντούκια που κρατήσαμε για το γέμισμα και σε ένα άλλο τα Maltesers.

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή μπαλίτσα και μέσα προσθέτουμε από 1 ολόκληρο φουντούκι.Μόλις τελειώσουν τα φουντούκια γεμίζουμε με Maltesers. Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο εργασίας ή πιατέλα και τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα, δεν την βάζω ποτέ όλη μαζί να λιώσει, ρίχνοντας και ελάχιστο ηλιέλαιο.Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με ότι άλλο μας βολεύει βυθίζουμε ανά δύο τα μπαλάκια στην κουβερτούρα να καλυφθούν ολόγυρα.

Τα στρώνουμε σε μία λαδόκολλα ή σε σχάρα που από κάτω έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Αφού κρυώσουν, τα κερνάμε μέσα σε χαρτάκια για σοκολατάκια!  
Tips: Τα μπαλάκια που βυθίζουμε στην κουβερτούρα τα βγάζουμε λίγα λίγα από το ψυγείο, για να μην μαλακώσει το μείγμα.



 

Πηγή: e-ptolemeos.gr 

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok