+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Αρνάκι με σταμναγκάθι


Υλικά:

1 κιλό αρνάκι

1 κιλό σταμναγκάθι

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό

5 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι άνιθο

Αλάτι και  πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αρνάκι που το έχουμε κόψει μερίδες να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Μετά προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ πλένουμε καλά το σταμναγκάθι  και το προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τον άνιθο. Βράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του. Εάν θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο. Είναι εξίσου ωραίο.

 

Από τη Γιώτα Μιχαλοπούλου

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok