+30 697 1578511  anatakti@otenet.gr

 
 

Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά και πελτέ

Υλικά

4 ντομάτες- 4 πιπεριές- 4 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες- 2 κρεμμύδια, τριμμένα...

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο- ½ ματσάκι άνηθο,  ψιλοκομμένο -  

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο- 1 πρέζα ρίγανη- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ- 1 φλιυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (αραιωμένος σε 1 φλ. νερό)- αλάτι - μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  1. Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τρίβετε στον τρίφτη ή στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ψίχα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ρύζι, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3.
  3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε τα γεμιστά χλιαρά ή κρύα.

 

Πηγή:olivemagazine.gr

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok