Ατιμώρητη η επίθεση χρυσαυγιτών σε πανηγύρι στη Ραφήνα

Απαλλαγή λόγω... παραγραφής «διέγνωσε» τελικά η ελληνική Δικαιοσύνη, αφήνοντας χωρίς ουσιαστική...

ετυμηγορία τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος χρυσαυγιτών, ανάμεσά τους οι πρώην βουλευτές, Γ. Γερμενής και Παν. Ηλιόπουλος, για τον «τραμπουκισμό» που είχαν δεχθεί μικροπωλητές στην εμποροπανήγυρη της Ραφήνας τον Ιούλιο του 2012.

Η τελευταία πράξη του «δράματος» έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στο οποίο διαβιβάστηκε για δεύτερη φορά η δικογραφία, έκλεισε την υπόθεση κρίνοντας ότι έχει επέλθει παραγραφή. Μια παραγραφή που «κυνηγάει» αυτή τη δικογραφία ήδη από το 2018, όταν έπαυσε η δίωξη του τρίτου κατηγορούμενου, ενώ το ίδιο συνέβη και τον Ιανουάριο του 2019 για δύο από τα τρία αδικήματα που είχαν αποδοθεί αρχικά στους δύο πρώην βουλευτές.

Σε εκείνη την ακροαματική διαδικασία, ήταν που οι Γ. Γερμενής και Παν. Ηλιόπουλος αθωώθηκαν για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ωστόσο η πορεία της υπόθεσης δεν τελείωσε εδώ. Ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην αναίρεση της αθωωτικής απόφασης, επέστρεψε στα δικαστήρια τη δικογραφία, όμως η υπόθεση δεν πρόλαβε να εξεταστεί από την τακτική Δικαιοσύνη και πάλι εξαιτίας παραγραφής.

Την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, επικαλέστηκε το νόμο 4411/16, δυνάμει του οποίου έχει καταργηθεί η επίμαχη πλημμεληματική πράξη, καταλήγοντας στην υφ’ όρων παύση της ποινικής δίωξης. 

Τα ...παράπονα του Γερμενή

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Γερμενή, που σε αντίθεση με τον πρώην συνάδελφό του, Παν. Ηλιόπουλο, ήταν παρών στην ολιγόλεπτη διαδικασία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «Καιάδας» παραπονέθηκε στην έδρα, γιατί αρχικά είχε αθωωθεί, ωστόσο η δικαστική κρίση είχε αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, επιστρέφοντας τη δικογραφία για νέα δίκη.

Γερμενής: Δηλαδή δεν αθωώνομαι, απλά παραγράφεται....

Πρόεδρος: Είναι νομικό θέμα και παύει η δίκη.

Γερμενής: Ναι, αλλά το πρώτο δικαστήριο με έβγαλε αθώο...

Εισαγγελέας: Τώρα άλλαξε το νομικό πλαίσιο. Δεν μπορούμε να εξετάσουμε την υπόθεση. Σταματάμε εδώ.

Να σημειωθεί ότι οι πρώην βουλευτές, που τον επόμενο μήνα αναμένεται να ακούσουν και την πρόταση των εισαγγελέων για την ενοχή τους ή μη στην εγκληματική οργάνωση, είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της αντιποίησης αρχής και της εκτέλεσης βιαιοπραγιών. Για το πρώτο αθωώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα δύο παραγράφηκαν.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε δηλώσει βέβαιος στην αγόρευσή του για την εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων. «Έχει αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι μια πολυμελής ομάδα ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, στην οποία είχαν πρωτεύοντα ρόλο οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, ενεργώντας συντεταγμένα προέβη σε βιαιοπραγίες στο πανηγύρι της Ραφήνας, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών και προκαλώντας φθορές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή των κατηγορουμένων κατά την τέλεση βιαιοπραγιών, επομένως προτείνω να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών» είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Πηγή:news247.gr

ΡΑΦΗΝΑ Καιρός
Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok