Ο.Λ.Ρ: Ετήσια πρακτική άσκηση θαλάσσιας αντιρρύπανσης στο Λιμένα Αγίας Μαρίνας

Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, η ΟΛΡ Α.Ε. σε συνεργασία με την ...

ανάδοχο εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (E.P.E), και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, την ετήσια πρακτική άσκηση θαλάσσιας αντιρρύπανσης στο Λιμένα Αγίας Μαρίνας Γραμματικού. Προηγήθηκε σύντομη επίδειξη του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, ο οποίος φυλάσσεται εντός του container αντιρρύπανσης, και παρουσιάστηκαν τρόποι χρήσης αυτών. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε το σενάριο της πρακτικής άσκησης.

Στην φετινή πρακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε σενάριο καταστολής έκτακτου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης εντός του Λιμένα Αγίας Μαρίνας, το οποίο περιλάμβανε υποθετικό περιστατικό βύθισης αλιευτικού σκάφους, με ταυτόχρονη διαρροή 500 λίτρων καυσίμου diesel και 100 λίτρων λαδιού. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικούς χρόνους, καταγράφηκε λεπτομερώς και αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες και βίντεο.

Στην άσκηση συμμετείχαν, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης εκτός από το προσωπικό της αναδόχου εταιρείας Ε.Ρ.Ε., το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. με επικεφαλής τον Πρόεδρο  κ. Χρυσοφώτη Σπυρίδωνα και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού, κα Γκικάκη Δέσποινα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας με συμμετοχή του πλωτού σκάφους ΠΛΣ 171 του Λιμενικού Σώματος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης με συμμετοχή πυροσβεστικού οχήματος, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα,  ο κ. Αλέξης Αστερής ιδιοκτήτης  σχολής ταχυπλόων, με το σκάφος του οποίου, ρυμουλκήθηκε, αγκυροβολήθηκε και επανασυλέχθηκε  το αντιρρυπαντικό  φράγμα του Ο.Λ.Ρ., γύρω από την υποτιθέμενη διαρροή καυσίμων του αλιευτικού υπό βύθιση σκάφους.

              Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.


Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Χρησιμοποιούμε Cookies, έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης! Ευχαριστούμε.
Ok